Blind tikt VAR op de vingers en lacht om Abraham: Wat was hij snel, hè

Blind tikt VAR op de vingers en lacht om Abraham: "Wat was hij snel, hè"

Gepubliceerd: woensdag 23 oktober 2019 om 21:50wo 23-10-2019 om 21:50

Daley Blind spreekt van een 'gekke wedstrijd' en vindt niet dat Ajax de nederlaag tegen Chelsea verdiend heeft. Een gelijkspel was meer op z'n plaats geweest, aldus de verdediger.

"Het is heel zuur dat je met een verliespartij van het veld stapt. Het kon alle kanten op", zegt Blind tegen FOX Sports. "Beide ploegen kwamen niet echt tot kansen. Daarom denk ik dat een gelijkspel meer verdiend was geweest. We hadden geen recht op een overwinning, maar een verlies hebben we ook niet verdiend."

Ajax kwam in de eerste helft op 1-0 via Quincy Promes, maar zijn treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Daar is ook na de wedstrijd nog veel over te doen. Blind: "Ik hoor net dat de VAR misschien een foutje heeft gemaakt. Als het echt zo is, dan is dat een cruciaal moment en moet de VAR daar serieus naar kijken. Daar zijn ze juist voor, om dat soort momenten uit te sluiten. Als de VAR een verkeerde beslissing neemt, is dat vervelend."

FOX brengt de ingebrachte Michy Batshuayi ter sprake, die uiteindelijk het doelpunt maakte in Amsterdam. Batshuayi verving Tammy Abraham, die vooraf als de gevaarlijkste man van Chelsea werd bestempeld. Blind zou hem niet bij kunnen houden, zo klonk het. "Wat was hij snel hè, die Abraham. Heb jij het ook gezien? Ik niet", reageert Blind cynisch.

"Of ik hem in m'n zak had? Dat wil ik ook niet zeggen, maar er werd vaak gezegd dat hij zo snel is. Batshuayi is een andere topspits, groot en sterk. Tot het laatste moment hadden we het onder controle. Zo'n voorzet gaat door drie benen en heen en komt dan voor zijn voeten terecht. Dit hebben we niet verdiend."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws