'Droomkandidaat' Advocaat neemt telefoon niet op: Als hij iets niet mag zeggen

'Droomkandidaat' Advocaat neemt telefoon niet op: "Als hij iets niet mag zeggen"

29-10-2019 07:33 Laatste update: 13:37
97

Alles wijst erop dat Dick Advocaat de man is die Jaap Stam op moet volgen als hoofdtrainer van Feyenoord. De 72-jarige hoofdpersoon uit Den Haag houdt zich echter stil. Dat is voor Feyenoord-watcher Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad een teken dat er iets speelt.

"Dat is wel de droomkandidaat", zegt Gouka over Advocaat bij NOS Sportforum. Gouka nam contact op met Advocaat. "We kennen Dick al langer. Hij heeft een soort stelregel: als hij iets niet mag zeggen, dan neemt hij de telefoon niet op. Het kan ook dat hij een hapje aan het eten was. Het is geen garantie."

Wedden

Meer odds

Stam stapte maandag op bij Feyenoord. Hij stapte in de zomer in, maar kreeg de ploeg niet aan de praat. "Hij schrok van het niveau bij Feyenoord. Niet alleen op fysiek vlak, maar ook op andere vlakken."

"Bij een van de eerste ontmoetingen voorspelden Dirk Kuyt en Stanley Brard (hoofd jeugdopleidingen, red.) dat er een aantal jeugdspelers aan zat te komen waar hij stijl van achterover zou slaan. Dus hij dacht dat er nog wat zou komen. Na een paar trainingen heeft hij in alle eerlijkheid geconcludeerd dat negentig procent van de talenten met wie hij bij Ajax samenwerkte beter was."

"Hij dacht dat het wel zou gaan lopen", vervolgt Gouka. "Wat hem vooral heeft gebroken is Heracles-thuis, denk ik. Toornstra en Jörgensen waren terug, waardoor hij alle kanonnen op het veld had staan. Het liep voor geen meter. Hij moest de spelers er ook na één wedstrijd weer afhalen omdat ze fysiek niet sterk genoeg waren."