Blind waarschuwt Ajax: Ik heb zelf ook wel eens een flinke achterstand gehad

Blind waarschuwt Ajax: "Ik heb zelf ook wel eens een flinke achterstand gehad"

31-10-2019 11:25
71

De competitiewedstrijden tegen kleinere clubs blijven een test voor Ajax. Dat verduidelijkt Daley Blind. Vrijdagavond gaat de verdediger met de Amsterdamse club op bezoek bij laagvlieger PEC Zwolle.

"PEC-uit wordt een nieuwe test", zegt Blind tegen Ajax Life. "Een beetje zoals Heracles-uit vorig jaar, waar we met 1-0 verloren, en we hebben tegen RKC gezien dat we ook onderuit kunnen gaan. We zeggen het vaker: je wordt kampioen tegen de middenmoot of mindere ploegen, want tegen de grotere clubs staan we er."

In Zwolle ligt een potentiële bananenschil, waarschuwt Blind. "Met alle respect voor PEC, maar we moeten naar onszelf kijken en als wij op ons best zijn, kunnen we ook heus een keertje punten verliezen. Maar de kans op winst is dan veel groter. Dat moeten we beseffen. Of dat moeilijk is? Het is bij RKC-uit heus niet onze insteek om slecht te spelen."

Volgens de Ajacied heeft zijn ploeg 'altijd goede intenties'. "Maar soms heb je van die dagen waarop het even niet gaat. Zo gemakkelijk is het allemaal niet. Dan moeten we zo’n wedstrijd op karakter eruit slepen. (...) Ik heb zelf ook wel eens een flinke achterstand gehad op goede ploegen. Het is geen makkie om dit vast te houden, al is dat precies wat we willen."