'Ajax-delegatie reist vrijdag af naar UEFA-kantoor en zet in op vrijspraak'

'Ajax-delegatie reist vrijdag af naar UEFA-kantoor en zet in op vrijspraak'

31-10-2019 18:51
93

Ajax koestert nog steeds hoop dat het volgende week dinsdag fans mag meenemen naar Stamford Bridge. Een delegatie van de Amsterdammers gaat vrijdag bij de UEFA in beroep en zou daarmee vrijspraak kunnen afdwingen.

De club gaat in beroep tegen de volledige uitspraak van de UEFA, zo weet Ajax Life te melden. Dat betekent dat de Amsterdammers niet alleen ageren tegen het verbod op uitfans bij Chelsea, maar ook tegen de voorwaardelijke proeftijd van een jaar en de boete die Ajax zou moeten betalen. De club hoopt dat de Europese voetbalbond de straf verlicht, omdat de Ajacieden het oneens zijn met de straf die is opgelegd.

Wedden

Meer odds

Ajax hoopt dan ook te kunnen aantonen dat het onschuldig is, of dat de straf op zijn minst buitenproportioneel is. Hierdoor zou het zo kunnen zijn dat er toch nog Ajax-fans naar Londen kunnen, maar uitkomst van het overleg kan ook zijn dat de Amsterdammers geen boete hoeven te betalen of dat de voorwaardelijke straft komt te vervallen. Het is niet duidelijk op welke termijn de UEFA een definitieve beslissing gaat nemen.