Van Bommel hekelt niet nagekomen afspraken: 'Dan ben je best wel geïrriteerd'

Van Bommel hekelt niet nagekomen afspraken: 'Dan ben je best wel geïrriteerd'

03-11-2019 07:27 Laatste update: 10:17
161

Mark van Bommel is geïrriteerd over zijn ploeg nadat er zaterdag opnieuw puntenverlies werd geleden, PSV kwam in Rotterdam tegen Sparta niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Van Bommel vindt dat er met name de eerste helft afspraken niet werden nagekomen.

Voor de camera van FOX Sports geeft Van Bommel aan waar de irritatie hem in zit. "We wisten precies wat Sparta zou doen. Dat hebben we uitvoerig besproken. Als de uitvoering dan niet is zoals we dat van tevoren hebben afgesproken, probeer je dat om te zetten. Dan ben je best wel geïrriteerd langs de lijn", briest van Bommel. "Het is niet zo dat we de eerste helft een slecht plan hadden, het plan was goed!"

Van Bommel maakte in de rust enkele tactische wijzigingen en zag dat deze de tweede helft direct aansloegen. "We hadden de tweede helft veel meer mensen voor de bal, waardoor je jezelf ook dwingt om daar meer mensen te hebben en de bal te spelen. Daar creëer je ook meer kansen mee."

Het zat PSV de afgelopen weken niet mee met een aantal rode kaarten en blessures. Zo ontbraken bijvoorbeeld opnieuw Donyell Malen en Steven Bergwijn bij de Eindhovenaren. Toch wil de oefenmeester zich daar niet achter verschuilen. "Het is een feit dat het hele goede spelers zijn. Je mist een aantal spelers, maar daar moet je je niet achter verschuilen. Dat kan niet."