FC Groningen boekt dankzij goudhaantje Sierhuis knappe overwinning op Willem ll

03-11-2019 16:26
56

Dankzij Kaj Sierhuis heeft FC Groningen thuis een knappe overwinning geboekt op Willem ll. De ploeg van Adrie Koster kwam er in de Euroborg geen moment aan te pas. Groningen won met 2-0.

Een uitstekend eerste kwartier van Groningen werd niet beloond met doelpunten. Al na vijf minuten kreeg de ploeg kansen via Sierhuis (volley) en Joel Asoro (naast). Na twintig minuten nam de Groningse storm af, al zorgde dat er niet voor dat Willem ll in de wedstrijd kwam. Pas na een klein half uur kregen de Tilburgers de eerste grote kans van de wedstrijd.

De ban werd pas in de slotfase van de eerste helft gebroken. Sierhuis wist een voorzet van Django Warmerdam te controleren en hard binnen te schieten. De 2-0 van Sierhuis viel vlak na rust en was misschien nog mooier. Asoro kopte goed door, waarna Sierhuis de bal keihard achter Timon Wellenreuther knalde.

Het zijn mooie weken voor Sierhuis, die weer aanspraak maakt op een basisplek bij Groningen. Zijn laatste drie schoten leverden drie goals op. Voor zijn vorige drie doelpunten had hij 45 schoten nodig. Sierhuis werd na ruim een uur gewisseld door trainer Danny Buijs.

Willem ll probeerde er in de slotfase nog iets van te maken, maar bleek niet sterk genoeg om Groningen partij te bieden. Groningen klimt naar plaats negen en heeft evenveel punten als sc Heerenveen (achtste) en Feyenoord (tiende). Willem ll blijft op de zesde plaats staan.