'Ajax heeft meer kwaliteit, we moeten niet doen alsof Chelsea bijzondere ploeg is'

'Ajax heeft meer kwaliteit, we moeten niet doen alsof Chelsea bijzondere ploeg is'

05-11-2019 11:38
117

Ajax maakt momenteel bepaald geen indruk op Andy van der Meyde. Toch denkt de voormalig buitenspeler dat de Amsterdammers kunnen winnen van Chelsea in de Champions League dinsdagavond.

"Ik vond ze tegen RKC Waalwijk slecht, maar ook twee weken geleden tegen Chelsea niet goed spelen. Ajax is op de counter te kloppen", vertelt Van der Meyde aan VTBL. "Tegen PEC Zwolle slikken ze een paar tegengoals en meteen werd het weer spannend. Dat is echt een minpunt van dit seizoen, dat Ajax het vaak zo ver laat komen. Want dan kun je wel eens onderuit gaan."

Wedden

Meer odds

De ex-international ziet dat het vertrek van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zijn tol eist. "Daardoor is de omschakeling bij Ajax soms echt klote. Bijna alle spelers in de huidige selectie willen aanvallen, maar dat kan niet altijd." Toch is Ajax wel degelijk kansrijk op Stamford Bridge, meent Van der Meyde. "Ajax heeft meer kwaliteit in huis dan Chelsea. We moeten nu niet net doen alsof dat een echt bijzondere ploeg is."

Van der Meyde heeft bovendien vertrouwen in Erik ten Hag. "Ik vind Ten Hag net zo goed als Peter Bosz en Louis van Gaal. Ook Ten Hag weet wat hij doet en komt altijd met oplossingen. Andere trainers doen vaak maar wat." De oud-Ajacied vreest dat de trainer komende zomer vertrekt. "Ik denk dat hij dan sowieso weg is ja, Ajax zal hem niet meer kunnen houden. Wie Ajax als opvolger moet halen? Ik hoop op Peter Bosz."