Breaking news

Telegraaf en VI hebben nieuws na feestavond: Ajax opent gesprekken met Álvarez

'Vitesse hield transfers van spitsen Matavz én Buitink tegen: Slutsky onder druk'

'Vitesse hield transfers van spitsen Matavz én Buitink tegen: Slutsky onder druk'

Gepubliceerd: zaterdag 9 november 2019 om 08:42za 09-11-2019 om 08:42

De druk op Vitesse-trainer Leonid Slutsky is in rap tempo toegenomen. De Arnhemmers begonnen qua resultaten nog prima aan het seizoen en stonden op een gegeven moment zelfs gedeeld tweede, maar verloren vrijdagavond voor hun derde competitieduel op rij.

Na ADO Den Haag en FC Emmen was ook FC Groningen te sterk. Nu niet alleen het veldspel, maar ook de resultaten tegenvallen, zijn de spanningen toegenomen in Arnhem. De Gelderlander maakt zelfs melding van 'spoedoverleg' in het Gelredome: Slutsky wist zich tot nu toe verzekerd van de steun van grootaandeelhouder Valeri Oyf, maar de positie van de trainer is er niet zekerder op geworden.

Spitsensores
De voormalig bondscoach van Rusland verraste vrijdagavond door Tim Matavz op de bank te zetten. Hoewel de Sloveen tijdens de rust al in mocht vallen voor Jay-Roy Grot, lijkt hij klaar met Slutsky en Vitesse. De Rus hield afgelopen zomer een financieel aantrekkelijke transfer naar Besiktas tegen, onthult de Gelderlander. 'Met een plek op de bank richtte hij de blik meteen naar de winterse transferperiode', beschrijft het medium de situatie van Matavz.

De situatie van Matavz' negentienjarige collega-spits Thomas Buitink is vergelijkbaar: de jeugdinternational klopte vorig seizoen nadrukkelijk op de deur, maar moet het sindsdien van korte invalbeurten hebben én had afgelopen zomer een transfer kunnen maken. SC Heerenveen bood één miljoen euro, maar Vitesse hield Buitink binnenboord. Vrijdag bleef hij echter negentig minuten op de bank zitten, hoewel Vitesse een 1-2 achterstand goed moest maken en Slutsky pas twee keer gewisseld had.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Slutsky nog steeds de juiste man op de juiste plaats

Ja
48%
Nee
52%
(3143 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws