Grote onthulling BILD: zeven Bayern München-spelers waren klaar met Kovac

Grote onthulling BILD: zeven Bayern München-spelers waren klaar met Kovac

Gepubliceerd: zondag 10 november 2019 om 18:40zo 10-11-2019 om 18:40

Het vertrek van Niko Kovac als trainer van Bayern München was onvermijdelijk. De Kroaat had zijn krediet verspeeld bij meerdere spelers, onthult BILD zondag.

Bayern-baas Uli Hoeness liet deze week weten dat Kovac geen steun meer kreeg van een deel van de spelersgroep. Zondag onthult BILD ook het hoe en waarom achter die onvrede. Thomas Müller, Jerôme Boateng, Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Javi Martinez, Thiago Alcantara en Robert Lewandowski waren om uiteenlopende redenen klaar met Kovac.

Müller voelde zich niet gerespecteerd door Kovac, die de Duitse routinier een 'noodplan' noemde. Boateng was boos vanwege het feit dat Kovac zijn beloften niet inloste, nadat een zomertransfer naar Paris Saint-Germain afketste. Neuer verdedigde zijn trainer lange tijd, maar zag de laatste weken ook dat het zo niet langer kon. Hetzelfde gold voor Thiago.

Ook Kimmich was ongelukkig. Hij wordt een 'Guardiola-discipel' genoemd en was niet blij met het gebrek aan tactische structuur onder Kovac. Martinez zat meer op de bank dan hem lief was. Tot slot was ook clubtopscorer Lewandowski klaar met Kovac. Hij scoorde weliswaar aan de lopende band, maar had het gevoel dat de trainer niet alles uit de andere spelers haalde.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws