De Jong: 'Koeman is heel eerlijk, belangrijk dat je plek accepteert bij Oranje'

De Jong: 'Koeman is heel eerlijk, belangrijk dat je plek accepteert bij Oranje'

Gepubliceerd: woensdag 13 november 2019 om 18:14wo 13-11-2019 om 18:14

Laatste update: woensdag 13 november 2019 om 18:21wo 13-11-2019 om 18:21

Het kwartje valt eindelijk de goede kant op voor Luuk de Jong. Na een moeizame start bij Sevilla was de 29-jarige spits zondag de grote man in de stadsderby tegen Real Betis. Hij maakte de winnende treffer: 1-2.

"Dat gaf een heerlijk gevoel. Die goal zal me altijd bij blijven. Hij zat er lekker in en daarna hebben we met de spelers en aanhang een gezellig feestje gehad, haha!", zegt De Jong tegen VTBL. "Het gaat lekker in Spanje", gaat hij verder. "Ik zit goed in mijn vel, begin mijn draai steeds beter te vinden. Hopelijk heb ik die vorm meegenomen naar Oranje."

Richting het EK-kwalificatieduel met Noord-Ierland gloren kansen nu Memphis Depay een twijfelgeval is en Donyell Malen ontbreekt. Bovendien was De Jong in de laatste ontmoeting met de Noord-Ieren (3-1) belangrijk. De oud-PSV'er maakte als pinchhitter de 2-1. "Ik weet wat mijn rol is. We weten als team hoe de bondscoach denkt. Hij is heel open en eerlijk, tegen iedereen. Het is belangrijk dat je als speler je plek in de groep accepteert. Als je dat niet doet, kun je beter iets anders gaan doen, bij wijze van spreken."

"Natuurlijk denk je wel eens: als Memphis het niet redt, zou ik misschien kunnen spelen", vervolgt De Jong, die in dat geval concurreert met onder meer Wout Weghorst, Ryan Babel en Myron Boadu. "Maar ik hoop dat hij fit is. Memphis is belangrijk voor ons. We kunnen allemaal goed met elkaar opschieten en willen een zo sterk mogelijk elftal op de been brengen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie zou de beste vervanger van Memphis bij Oranje zijn?

(4098 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws