Henry keert terug in MLS: 'Enorm verheugd met aanstellen van deze voetballegende'

Henry keert terug in MLS: 'Enorm verheugd met aanstellen van deze voetballegende'

Gepubliceerd: donderdag 14 november 2019 om 14:57do 14-11-2019 om 14:57

Thierry Henry keert terug in de voetballerij. Donderdagmiddag werd bekend dat de oud-topspits de nieuwe trainer is van Montreal Impact.

De Fransman heeft in Canada een contract getekend voor twee jaar, waarbij er een optie geldt voor nog een jaar, zo maakt de club die actief is in de Major League Soccer bekend op donderdag. Algemeen directeur Kevin Gilmore toont zich op de clubsite in de wolken met de komst van Henry. 'We zijn enorm verheugd met het aanstellen van deze voetballegende. Hij is jong en dynamisch, en daarnaast bekend met de MLS. Daarnaast past hij precies in de kwaliteiten waar wij naar zoeken.'

Henry was eerder in zijn loopbaan al actief in de MLS. Na dienstverbanden als speler bij AS Monaco, Juventus, Arsenal en FC Barcelona streek hij neer bij New York Red Bulls. Henry speelde daar 122 wedstrijden. Het is de tweede klus die Henry als hoofdtrainer zal gaan bekleden. Vorig seizoen werd van hem verwacht dat hij het in crisis verkerende AS Monaco uit het dal kon trekken. Na drie maanden besloten beide partijen afscheid van elkaar te nemen. Nu gaat Henry het dus in de MLS proberen. In Canada krijgt hij onder andere te maken met oud-Ajacied Bojan Krkíc.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws