'Teams waar wij tegen speelden hadden een hekel aan spelen tegen een meisje'

'Teams waar wij tegen speelden hadden een hekel aan spelen tegen een meisje'

Gepubliceerd: vrijdag 15 november 2019 om 11:00vr 15-11-2019 om 11:00

Danielle van de Donk doet een boekje open over haar tijd in het jeugdvoetbal, waarin ze altijd met én tegen jongens speelde. Dit ging niet altijd van een leien dakje.

In een uitgebreid interview met The Sun duikt de Arsenal-ster wat dieper in op haar verleden. "Op mijn vierde begon ik met trainen bij SV Valkenswaard in Eindhoven. Ik moest eerst mijn zwemdiploma halen van mijn moeder en daarna mocht ik op voetbal. Sindsdien ben ik nooit meer gestopt", vertelt de middenveldster. "Er was maar een ander meisje in de straat die voetbal speelde. Volgens mij vond zij het niet eens leuk om op voetbal te zitten."

Van de Donk vervolgt. "Ik wil graag alle jongens bedanken waar ik mee samengespeeld heb. Zij hebben me de speler gemaakt die ik vandaag de dag ben." In tegenstelling tot haar teamgenoten waren haar tegenstanders doorgaans minder positief. "De teams waar wij tegen speelden hadden er een hekel aan dat ze tegen een meisje moesten spelen. Meestal begonnen ze mij dan in mijn gezicht uit te lachen. Achteraf kwamen ze dan altijd een handje geven."

De Oranje-international geeft aan dat ze weinig onder de indruk was in die tijd. "Ik raakte nooit geïntimideerd door de tegenstanders, ik wist dat mijn teamgenoten het voor me opnamen. Ze konden niet accepteren dat ze voetbalden tegen een meisje. Ik was een meisje in een jongensteam. Zo ver ik weet was dat het enige verschil", besluit Van de Donk.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws