Breaking news

PSV weet weer niet te winnen van Heerenveen: Ajax winnaar van het weekend

Incident op Excelsior-training: Jullie moeten er anders mee omgaan

Incident op Excelsior-training: "Jullie moeten er anders mee omgaan"

Gepubliceerd: vrijdag 15 november 2019 om 15:00vr 15-11-2019 om 15:00

Het Algemeen Dagblad meldde vrijdag dat Alessandro Damen en trainer Ricardo Moniz een akkefietje hadden op de training van Excelsior, maar zelf tillen ze er niet zo zwaar aan. Voor de camera van RTV Rijnmond leggen Damen en Moniz uit dat er niets aan de hand is.

"Dat is gewoon een manier van communiceren om elkaar beter te maken. De buitenwacht is wel heel gevoelig geworden, moet ik zeggen", reageert Moniz op het bericht van het AD. "Jullie moeten er anders mee omgaan. Je ziet heel veel gereserveerdheid en mensen op afstand, maar dit is een vorm van communicatie. Bij Excelsior staan we altijd aan de kant van de spelers, om ze door te ontwikkelen."

Ook Damen maakt zich niet druk. "Je moet niet alles geloven wat er in de krant staat. Er was een klein akkefietje met de trainer. Zo simpel is het. Ik denk dat het vaker gebeurt in de sportwereld en dat er ook bij hoort. Zolang het maar bijdraagt aan een betere verstandhouding is het alleen maar goed, toch?"

Moniz legde een partijspel stil om uitleg te geven, maar Damen trapte op dat moment uit frustratie een bal weg. Daar reageerde Moniz boos op, die vindt dat Excelsior te veel tegengoals krijgt. De club incasseerde er al 26. "Dat is zeker een serieus probleem", zegt Damen.

"Als je uitspreekt dat je meedoet om het kampioenschap mag je niet nu al 29 (in werkelijkheid 26, red.) tegengoals krijgen. Dat kan niet. Dat moet verbeteren en daar zijn we dagelijks mee bezig."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws