'We hebben ook gesproken met Feyenoord, maar Ajax was de beste partij'

'We hebben ook gesproken met Feyenoord, maar Ajax was de beste partij'

Gepubliceerd: vrijdag 15 november 2019 om 19:08vr 15-11-2019 om 19:08

Manfred Laros verdedigt de keuze van Sparta om te gaan samenwerken met Ajax. Volgens de algemeen directeur mag de Eredivisie-kampioen drie spelers per jaar wegplukken uit Rotterdam.

Sparta zag de voorbije seizoenen meerdere grote talenten vertrekken. "Feit is dat de spoeling de afgelopen jaren dunner is geworden", stelt Laros bij RTV Rijnmond. "Heel veel spelers zijn vertrokken, dan wel weggehaald. Het enige dat je daaraan kunt doen, is beleid maken. Eén van de beleidszaken die we hebben uitgevoerd is de samenwerking met Ajax."

"Daardoor hebben we in ieder geval een inperking van het aantal jeugdspelers dat zij reglementair bij ons weg kunnen halen", vervolgt Laros. "Ajax is de grootste club van Nederland op dit moment en zij halen spelers weg. Vanaf nu mogen zij nog maximaal drie spelers per jaar bij ons halen, als ze dat willen. Tot op heden was dat onbeperkt. Dat willen we niet meer."

Laros verdedigt de keuze voor Ajax en niet bijvoorbeeld stadgenoot Feyenoord. "Wij hebben met alle topclubs in Nederland gesproken over een samenwerking, ook Feyenoord. Uiteindelijk maak je uit al die gesprekken op wat de beste partij is. Dat was op dat moment Ajax."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws