FC Volendam met zevenmijlslaarzen richting KKD-top, Limburgse clubs balen

15-11-2019 21:52
9

FC Volendam heeft tijdens het interlandweekend uitstekende zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Wim Jonk won zijn thuiswedstrijd tegen TOP Oss, klom van plek tien naar een gedeelde vierde plaats in de stand en nestelde zich voorlopig naast NEC aan kop in de tweede periode.

De eerste slag was nochtans voor de thuisploeg: Philippe Rommens combineerde na zes minuten met Lars Hutten en zette TOP Oss op een vroege 1-0. Na ruim een half uur had FC Volendam de schade echter alweer gerepareerd: Jelle Duin benutte een strafschop en Martijn Kaars zorgde niet lang daarna zelfs voor 1-2. TOP ging in de tweede helft vol goede moed op zoek naar de gelijkmaker, maar De Wijdbroeken hielden stand. FC Volendam komt in punten gelijk met NEC, dat dit weekend niet in actie komt. Telstar kan zondag echter alweer de leiding overnemen, wanneer het wint van Go Ahead Eagles.

Voor de Limburgse clubs was het een beroerde Keuken Kampioen Divisie-avond. MVV blijft voorlopig voorlaatste staan: FC Eindhoven bleek dankzij late treffers van Rigino Cicilia en Kaj de Rooij te sterk aan de Aalsterweg. Roda JC kwam op bezoek bij hekkensluiter FC Dordrecht op achterstand door een eigen goal van Daryl Werker. Ike Ugbo trok de stand op slag van rust nog gelijk, maar verder kwam de ploeg van Jean-Paul de Jong niet.