Scheidsrechter legt FC Den Bosch - Excelsior stil: Hij was niet bereikbaar

Scheidsrechter legt FC Den Bosch - Excelsior stil: "Hij was niet bereikbaar"

Gepubliceerd: zondag 17 november 2019 om 15:55zo 17-11-2019 om 15:55

De wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior is na enkele minuten hervat, omdat de spelers van de club uit Rotterdam dat wilden. Dat vertelt scheidsrechter Laurens Gerrets aan FOX Sports.

Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira was zondagmiddag het slachtoffer van oerwoudgeluiden vanaf de tribune in Den Bosch. "Ik kreeg vanuit Excelsior het bericht dat nummer 18 (Mendes Moreira, red.) emotioneel is, omdat er dingen naar hem werden geroepen", verklaart Gerrets voor de camera.

"Ik ben met hem in gesprek gegaan, maar hij was voor mij niet bereikbaar", vervolgt de scheidsrechter over Mendes Moreira. "Op dat moment was ik bang dat hij te emotioneel was om te voetballen. Dan kunnen er vervelende dingen gebeuren en neem ik hem in bescherming."

Gerrets besloot de wedstrijd stil te leggen, waarna Den Bosch-aanvoerder Danny Verbeek in gesprek ging met de racistische supporters. "Complimenten aan Den Bosch hoe dat opgepakt is. Excelsior wilde verder, dus dan gaan we verder. Ze waren heel erg blij met het medeleven van Den Bosch en hebben daar hun respect voor uitgesproken. Ik hoop dat dit stopt."

Mendes Moreira nam vlak voor rust sportieve wraak op de Bossche supporters door de 1-2 te maken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws