'Heftige concurrentiestrijd' voor Veltman: Voor nu zijn wij de twee opties

'Heftige concurrentiestrijd' voor Veltman: "Voor nu zijn wij de twee opties"

Gepubliceerd: zondag 17 november 2019 om 15:46zo 17-11-2019 om 15:46

Joël Veltman concurreert met Denzel Dumfries om een plek in de basiself van het Nederlands elftal. In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland kreeg de Ajacied tot zijn blijdschap de voorkeur boven de PSV'er.

Veltman probeert bondscoach Ronald Koeman ervan te overtuigen dat hij de beste optie is voor de rechtsbackpositie. Hij erkent in gesprek met Voetbal International dat het een 'heftige concurrentiestrijd' is met Dumfries. "Zeker, zeker. Hij speelt bij PSV rechtsback en ik sta normaal centraal, maar ik moet het hier op de trainingen en in de wedstrijden laten zien. Richting het EK zijn er nog meer mogelijkheden, maar voor nu zijn wij de twee opties."

Onomstreden voelt Veltman zich niet bij Oranje. "Ik heb Dumfries niet verslagen, dat moet je tot het EK afwachten. Maar elke wedstrijd die ik speel is lekker. Ik ben er natuurlijk pas vier wedstrijden bij en voor mij is het lekker dat ik nu wedstrijden speel, maar het kan zomaar weer anders zijn. Het gevoel dat ik nu mijn kans moet pakken leeft heel erg, zeker met het EK dat eraan komt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie hoort in de basis bij Oranje?

(1638 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws