KNVB-baas is er klaar mee: Als je ze dáár raakt, is er een veel grotere kans

KNVB-baas is er klaar mee: "Als je ze dáár raakt, is er een veel grotere kans"

Gepubliceerd: dinsdag 19 november 2019 om 19:36di 19-11-2019 om 19:36

KNVB-baas Eric Gudde wil harde maatregelen treffen tegen racisme. De politiek moeten daarin een veel grotere rol spelen, stelt hij.

Gudde is op de eerste plaats blij met het statement van Georginio Wijnaldum en de Oranje-spelers. "Gini kon het niet beter uitdrukken. Ik ben onwijs blij dat de spelers dat gebaar hebben gemaakt. We moeten écht in actie komen", aldus Gudde bij de NOS. "Campagnes zijn niet voldoende. We beseffen als clubs en KNVB nadrukkelijk dat we een eigen verantwoordelijkheid hebben."

Stadionverboden, puntenaftrek en geldboetes voor clubs blijken niet afdoende, constateert Gudde. "Dit soort dingen moet je samen doen, dus met de politiek. Als we het écht op willen pakken, moeten we een meldingsplicht invoeren zoals in Engeland."

Daarnaast wil hij de 'hersenloze mensen' die zich schuldig maken aan racisme 'maatschappelijk' raken. "In de eigen portemonnee of zorgen dat ze problemen met hun werkgever krijgen", aldus Gudde. "Als je ze daar raakt, is er een veel grotere kans dat ze ermee stoppen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws