Ten Hag bespreekt probleemgeval Mazraoui en opstelling: Wat ik kwijt wil? Niks

Ten Hag bespreekt probleemgeval Mazraoui en opstelling: "Wat ik kwijt wil? Niks"

26-11-2019 19:57 Laatste update: 20:23
28

Ajax-trainer Erik ten Hag weet niet of hij woensdag tegen Lille OSC kan beschikken over Noussair Mazraoui. De rechtsback viel zaterdagavond tegen Heracles Almelo uit met een blessure.

Mazraoui behoort tot de Ajax-selectie die dinsdag op de trein naar Lille is gestapt. Of de Marokkaans international ook kan spelen in het Stade Pierre-Mauroy, zal echter pas op de wedstrijddag blijken. Trainer Erik ten Hag kon tijdens de persconferentie van dinsdagavond 'nog geen uitsluitsel geven'. "Het is niet ernstig wat betreft letsel, maar het is wel een kneuzing. Hij gaat straks trainen: of hij kan starten, moeten we bekijken", vertelt hij over de knieklachten van Mazraoui.

De trainer zal sowieso achterin moeten puzzelen: het centrale duo Joël Veltman-Daley Blind ontbreekt vanwege een schorsing. NOS-verslaggever Joep Schreuder wilde weten wat Ten Hag kwijt wilde over de opstelling. "Niks", klonk het. De 49-jarige Tukker liet echter weten dat hij 'zo weinig mogelijk concessies' aan de speelstijl wilde doen. "Die wil ik intact houden", aldus Ten Hag. "Het moet wel herkenbaar blijven voor de spelers."

Lille en Ajax trappen woensdag om 21.00 uur af. Bij winst zetten de Amsterdammers een reuzenstap richting de knock-outfase van de Champions League.