De Ligt over heldenrol: 'Ik keek naar mijn man en dacht: dat wordt sprinten...'

De Ligt over heldenrol: 'Ik keek naar mijn man en dacht: dat wordt sprinten...'

26-11-2019 23:26
45

Matthijs de Ligt voelt zich steeds sterker worden in dienst van Juventus. De van Ajax overgekomen verdediger werd na de uitwedstrijd tegen Atalanta Bergamo al 'de machtige muur' genoemd en onderscheidde zich dinsdag ook tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid.

In de slotfase – bij een stand van 1-0 – gooide De Ligt zich voor een inzet van Ángel Correa en voorkwam hij een tegentreffer. Na balverlies van Federico Bernardeschi moest hij razendsnel omschakelen, vertelt hij na afloop aan Veronica. "Ik keek naar mijn man en opeens stak João Félix die bal weg. Ik dacht: dat wordt sprinten geblazen...", aldus De Ligt, die vervolgens de knuffels en high fives in ontvangst mocht nemen. "Dat is het belangrijkste. Dat je toch die overwinning over de streep trekt, ondanks dat je weinig creëert."

Wedden

Meer odds

De verdediger uit Abcoude ziet zijn tackle tegen Atlético niet als de enige bevestiging dat hij op de goede weg is: volgens De Ligt is er één verschil met zijn vorige optredens. "Dat er geen handsballen meer zijn", glimlacht hij. "Als mensen naar een wedstrijd kijken en zien dat ik hands heb gemaakt, gaan ze ervan uit dat ik slecht gespeeld heb. Maar ik wist zelf ook al wel hoe het ging. En de club ook. Misschien is het een voordeel dat mijn arm uit de kom is geschoten. Daardoor kan ik mijn arm niet omhoog doen, haha."