Advocaat luidt noodklok en 'hoopt op drie aanwinsten': 'Moet toch iets gebeuren'

Advocaat luidt noodklok en 'hoopt op drie aanwinsten': 'Moet toch iets gebeuren'

28-11-2019 08:18
67

Feyenoord-trainer Dick Advocaat baalt van de vele blessures in Rotterdam-Zuid. De Kleine Generaal lijkt te hopen op de nieuwe technisch directeur – Frank Arnesen – die tijdens de winterstop mogelijk voor versterkingen kan zorgen.

Zondag ontbraken Rick Karsdorp, Ridgeciano Haps en Nicolai Jörgensen tegen FC Groningen: het drietal lijkt de Europa League-wedstrijd tegen Rangers FC van donderdagavond ook te gaan missen, terwijl Edgar Ié en Sven van Beek al langere tijd in de lappenmand zitten. "Ik ben hier vier weken bezig, maar er zijn continu spelers geblesseerd. Gericht trainen is dus niet aan de orde", legt Advocaat de vinger op de zere plek in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De vechtlust, de afspraken in het veld, dat soort dingen. Maar echt tactisch werken, dat is nog niet gebeurd."

De onlangs aangetreden Arnesen kan mogelijk voor een impuls zorgen: hoewel Feyenoord nauwelijks geld heeft om te besteden, hoopt Advocaat volgens het AD op één spits en nog twee versterkingen. "We hebben straks in elk geval mensen erbij die ervoor kunnen zorgen dat we wat sterker worden. Er moet hier toch iets gebeuren, zonder dat ik het eigenlijk hardop wil zeggen."

Feyenoord trapt donderdagavond om 18.55 uur af tegen Rangers. De stadionclub zal moeten winnen om uitzicht te houden op Europa League-overwintering.

De vermoedelijke opstelling voor Feyenoord-Rangers: Vermeer; Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia; Kökçü, Toornstra, Fer; Berghuis, Sinisterra, Larsson.