Club Brugge houdt Ajax niet bij: 'Ziyech heeft iets meer dan Vanaken'

Club Brugge houdt Ajax niet bij: 'Ziyech heeft iets meer dan Vanaken'

Gepubliceerd: vrijdag 29 november 2019 om 08:49vr 29-11-2019 om 08:49

Laatste update: vrijdag 29 november 2019 om 09:34vr 29-11-2019 om 09:34

Jan Mulder zag Club Brugge tegen Galatararay blijven steken op een 1-1 gelijkspel. Al snel maakt hij na de wedstrijd de vergelijking tussen de Belgische club en Ajax, dat juist wel weet te imponeren in de Champions League.

Een 'kleinere' club als Ajax schopt het echter wel ver in de Champions League en Mulder lijkt te weten waarom. "Dat is de mystiek van het talent", klinkt het enigszins filosofisch voor de camera van VTM Nieuws. "Club Brugge heeft ook maturiteit, maar minder. Zo heeft Ajax met een Ziyech misschien toch net iets meer dan een Vanaken", analiseert Mulder.

Tijdens de wedstrijd van Club tegen Galatasaray maakte de Belgische ploeg in de slotfase gelijk, maar het ging vooral over de rode kaarten voor Clinton Mata en Krépin Diatta. "Het was alles of niks", voegt Mulder er aan toe. "En je hebt dan net alles bereikt, want meer zat er niet in. Dan kan het je niets meer schelen. Dat is niet dom, maar eerder onnadenkend. Maar waarom moet dat shirt uit, wat is de psychologie erachter?", vraagt Mulder zich af.

Diatta maakte de bevrijdende treffer voor Brugge, maar trok daarna zijn shirt uit terwijl hij al geel had. Mata schopte in alle vreugde de cornervlag doormidden en ook hij kreeg daarom zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws