Slot moet improviseren bij AZ: Hij kan zaterdag zeker nog niet starten

Slot moet improviseren bij AZ: "Hij kan zaterdag zeker nog niet starten"

Gepubliceerd: vrijdag 6 december 2019 om 16:14vr 06-12-2019 om 16:14

AZ gaat zaterdagavond op bezoek bij PEC Zwolle en dat zal volgens Arne Slot 'een compleet andere wedstrijd' opleveren dan het duel met VVV-Venlo van vorige week (1-0 winst). De trainer, die nog niet weet of hij kan beschikken over Ron Vlaar, ziet dat de ploeg van John Stegeman totaal anders voetbalt.

"PEC probeert echt te voetballen, met risico's in hun spel. Dat zal een leuke wedstrijd opleveren; compleet anders dan tegen VVV", blikt Slot vooruit op de website van AZ. "Maar goed, ik zit eigenlijk alleen op een overwinning te wachten. Dat is belangrijker dan een leuke wedstrijd."

De trainer weet nog niet of hij in Zwolle een beroep kan doen op Ron Vlaar, die pas twee trainingen met de groep heeft meegedaan. "Die trainingen zijn goed verlopen, maar hij kan zaterdag in Zwolle zeker nog niet starten. We gaan bekijken of het al zinvol is om hem mee te nemen."

Aangezien Pantelis Hatzidiakos langdurig geblesseerd is, moet Slot puzzelen in zijn defensie. De oefenmeester kan ervoor kiezen om Teun Koopmeiners en Fredrik Midtsjo een linie terug te halen, maar twijfelt nog of hij het middenveld uit elkaar wil halen. "Er zit namelijk veel automatisme in ons spel. Het is zonde om dat weg te halen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wint AZ op bezoek bij PEC Zwolle?

(793 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws