Perez voorziet 'problemen': 'Een paar ploegen kunnen zich wapenen tegen Ajax'

Perez voorziet 'problemen': 'Een paar ploegen kunnen zich wapenen tegen Ajax'

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 21:39zo 08-12-2019 om 21:39

Laatste update: zondag 8 december 2019 om 21:44zo 08-12-2019 om 21:44

Willem II maakte vrijdagavond een einde aan de ongeslagen status van Ajax, vlak voor een cruciale week met wedstrijden tegen Valencia en AZ. FOX Sports-analist Kenneth Perez voorziet problemen voor de Amsterdammers.

Tijdens Dit was het Weekend werd de nederlaag van Ajax besproken. Presentator Milan van Dongen stelde de vraag of de wedstrijd tegen AZ problemen op zou kunnen leveren. "Ja", antwoordt Perez volmondig. "Het lijkt erop dat een aantal ploegen door heeft hoe je je in ieder geval kunt wapenen tegen Ajax", doelt hij op de thuisnederlaag tegen Willem II én op de 2-0 voorsprong die FC Twente onlangs nam tegen de Amsterdammers. "Zij konden het vijftig minuten volhouden. Willem II heeft het iets anders gedaan."

De Tricolores probeerden Ajax zelfs vast te zetten op de eigen helft en slaagden daar zeer behoorlijk in, stelde Perez vast. "Dan moet je je tegenstander los durven laten en doordekken. Dan krijg je die onnauwkeurige lange ballen van Ajax, daar gaat het eigenlijk om. En áls Willem II compact wilde spelen, zorgden ze dat ze het midden dicht hielden, zodat die passes door het midden niet gegeven konden worden. Alles moest dus over de zijkant. En Ajax gaf zijn voorzetten veel te vroeg", doceerde Perez.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Gaat Ajax gunstige resultaten behalen tegen Valencia en AZ?

(2993 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws