Complimenten voor Riedewald: 'Petje af, want hij mag het niet laten zien'

Complimenten voor Riedewald: 'Petje af, want hij mag het niet laten zien'

Gepubliceerd: maandag 9 december 2019 om 20:32ma 09-12-2019 om 20:32

Jaïro Riedewald speelt geen rol van betekenis bij Crystal Palace, maar verscheen afgelopen zaterdag tegen Watford voor het eerst sinds lange tijd weer ten tonele. De van Ajax overgekomen verdediger maakte zijn eerste Premier League-minuten in anderhalf jaar tijd. Manager Roy Hodgson prijst de Nederlander.

De 23-jarige Riedewald werd door Frank de Boer naar Palace gehaald, maar na zijn ontslag kwam de linkspoot in een diep dal terecht. De opvolgers van De Boer lieten Riedewald structureel links liggen. Zaterdag tegen Watford mocht hij eindelijk weer eens spelen.

"Hij is goed ingevallen", vertelt Hodgson aan de Londen Evening Standard. "Hij stond voor een belangrijke test, want iedereen weet hoe snel Sarr is. We hebben ons best gedaan om dubbel te dekken en Jaïro te helpen, maar er waren momenten waarin dat niet altijd kon. Het is een intelligente speler die het spel goed leest. Hij gebruikt de kwaliteiten die hij heeft en zijn rust aan de bal was erg goed."

"Jaïro is gefrustreerd, maar is een professional", vervolgt Hodgson. "Hij is altijd aanwezig, doet zijn werk en klaagt nooit. Hij laat niet zien dat hij ontevreden is. Maar uiteraard is hij gefrustreerd, net als iedereen die gekocht is toen de club nog een ander management had."

"Voor onze begrippen heeft hij veel geld gekost (negen miljoen euro, red.), maar wanneer je geen kans krijgt om op de positie te spelen waarvoor je gehaald bent en de manager besluit om het anders te doen en voor voor anderen te kiezen, dan moet dat frustrerend zijn. Ik neem mijn pet voor hem af, omdat hij dat niet mag laten zien. Het is een populaire jongen, ook omdat hij gewoon zijn werk doet."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Riedewald moet vertrekken bij Palace

Ja
90%
Nee
10%
(1857 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws