Van der Vaart: 'Dan is Veltman ook in één keer een heel goede verdediger'

Van der Vaart: 'Dan is Veltman ook in één keer een heel goede verdediger'

Gepubliceerd: woensdag 11 december 2019 om 12:25wo 11-12-2019 om 12:25

Rafael van der Vaart stelt dat Ajax niets koopt voor de complimenten en verzachtende omstandigheden die worden aangevoerd na de uitschakeling tegen Valencia in de Champions League. De oud-international is benieuwd hoe de ploeg van coach Erik ten Hag reageert op deze tegenslag.

"Het is gewoon klote", steekt Van der Vaart van wal tegen de NOS. "Tien punten, zoveel goede wedstrijden gespeeld en tegen Chelsea met drie goals voor… Dan denk je: het komt nog wel goed. Maar er zo uitvliegen doet wel pijn."

Dat Ajax complimenten krijgt voor het bij vlagen spectaculaire voetbal tijdens de groepsfase, is amper een pleister op de wonde. "Je hebt er allemaal geen reet aan", aldus de voormalige middenvelder. "Je bent eruit. Het is wel heel lullig dat het met tien punten gebeurt. Ze hebben mooie wedstrijden laten zien met alles erop en eraan. En er zit weer jong talent in de ploeg."

Het gemis van Quincy Promes en David Neres deed zich voelen tegen Valencia. "Zoals bij elke topploeg waar je de beste twee, drie weghaalt, wordt het wel heel mager. Door Promes en Neres gaan die anderen ook beter spelen. Dan is Veltman ook in één keer een heel goede verdediger. Het is eigenlijk een samenloop van omstandigheden. Als er een paar wegvallen heb je een probleem."

Van der Vaart is benieuwd hoe Ajax de uitschakeling verwerkt. "Nu moeten de grote spelers het laten zien, want je hebt twee keer verloren. Willem II was natuurlijk schandalig. En je krijgt zondag een lekkere tegenstander met AZ. Ik ben heel benieuwd hoe dat in de koppies gaat zitten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Recht Ajax zondag de rug tegen AZ?

(1850 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws