'Feyenoord overwintert maar twee keer in achttien jaar in Europa, dat zegt iets'

'Feyenoord overwintert maar twee keer in achttien jaar in Europa, dat zegt iets'

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 08:25vr 13-12-2019 om 08:25

Feyenoord had donderdagavond een zege nodig bij FC Porto om kans te houden op overwintering in Europa, maar na een vermakelijk duel gingen de Rotterdammers met 3-2 onderuit. De verdediging van de ploeg van trainer Dick Advocaat zag er daarbij een aantal keer niet goed uit, oordeelden de Nederlandse ochtendkranten.

De Telegraaf weet nog niet zo goed wat het van Feyenoord moet verwachten. De komende week, waarin de Stadionclub eerst PSV ontvangt en vervolgens op bezoek gaat bij SC Cambuur (beker) en FC Utrecht, is cruciaal om te bepalen of 'het gevallen glas onder Stam weer halfvol is'.

De krant schrijft dat Feyenoord in Portugal wel degelijk bewees te kunnen voetballen, onder aanvoering van Orkun Kökcü. De jonge talenten kunnen zich ontwikkelen onder trainer Dick Advocaat en de krant stelt ook dat Justin Bijlow zich snel mag gaan bewijzen onder de Feyenoord-lat, ten faveure van de ongelukkige Nick Marsman.

'Geknoei', staat er met koeienletters op de voorpagina van het sportkatern van het Algemeen Dagblad. De tekst betreft het matige verdedigende werk van Feyenoord, dat drie doelpunten door 'verdedigend gestuntel' cadeau gaf aan Porto. Toch benadrukt de krant ook de offensieve mogelijkheden die de Rotterdammers tentoonspreidden.

Met wat meer defensieve zekerheid had de club van Zuid misschien nog wel mogen denken 'aan een optreden in de knock-outfase'. Het ontbreken van Feyenoord bij de laatste 32 is daarentegen ook weer geen enorme verrassing, schrijft het AD. 'Na het winnen van de UEFA Cup in 2002 speelde Feyenoord immers alleen nog begin 2005 en begin 2015 een dubbele confrontatie in de Europa League. Twee keer in achttien jaar, het zegt natuurlijk wel iets', luidt het.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws