AZ maakt rampweek Ajax compleet met Boadu-goal in 90ste minuut

AZ maakt rampweek Ajax compleet met Boadu-goal in 90ste minuut

Gepubliceerd: zondag 15 december 2019 om 18:37zo 15-12-2019 om 18:37

Laatste update: zondag 15 december 2019 om 18:40zo 15-12-2019 om 18:40

Door een laat doelpunt van Myron Boadu gaat AZ na zeventien speelronden samen met Ajax aan kop in de Eredivisie. De topper tussen de nummers één en twee van de Eredivisie werd in de negentigste minuut beslist door het goudhaantje van de Alkmaarders.

De kraker in Alkmaar stond in het teken van de terugkeer van AZ in het AFAS Stadion, dat sinds augustus onbespeelbaar was na het deels instorten van het dak. Onder het mom van 'the boys are back in town' werden de messen geslepen voor de ontvangst van het gehavende Ajax, dat onder meer Daley Blind, Sergiño Dest, Nicolás Tagliafico, Quincy Promes en David Neres miste.

In de wetenschap dat AZ bij een zege naast Ajax zou komen, openden de Alkmaarders sterk. De eerste mogelijkheid was weliswaar voor Joël Veltman, maar Myron Boadu en Jonas Svensson stichtten écht gevaar. In de tussentijd liep Hakim Ziyech gefrustreerd over het veld. De Ajax-ster maakte ruzie met Owen Wijndal en deed meermaals zijn beklag bij scheidsrechter Danny Makkelie.

Ajax had het moeilijk, maar had veel steun aan Perr Schuurs. De jonge verdediger gaf zijn visitekaartje af en voorkwam na dik twintig minuten de openingstreffer van Boadu. Vlak voor rust liet ook Ajax zich zien voor het vijandelijke doel. Klaas Jan Huntelaar legde de bal klaar voor Donny van de Beek, die van dichtbij moest scoren maar zijn schot voorlangs zag rollen.

Ook in de tweede helft golfde het spel op en neer. AZ kwam beter uit de kleedkamer, maar langzaam maar zeker nam Ajax het initiatief over. Dat resulteerde in kansen voor Ziyech en Huntelaar. Na een onbestrafte horrortackle van Wijndal op Dusan Tadic, kreeg Stijn Wuytens dé kans op de 1-0. De AZ'er hoefde een scherpe corner alleen maar aan te tikken, maar faalde.

Mede door de vermoeidheid bij beide ploegen, die midweeks in actie kwam in Europa, werden in de laatste minuten de afstanden steeds groter. Het gevolg was een rommelig slot, dat uiteindelijk in de negentigste minuut een winnaar opleverde. Boadu won het luchtduel van Schuurs, bezorgde zijn ploeg de zege en zette AZ in punten op gelijke hoogte met Ajax.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws