AZ 'moet gokje wagen': 'Slot kan niet blijven schuiven, het houdt een keer op'

AZ 'moet gokje wagen': 'Slot kan niet blijven schuiven, het houdt een keer op'

Gepubliceerd: maandag 16 december 2019 om 08:54ma 16-12-2019 om 08:54

AZ is halverwege het Eredivisie-seizoen gedeeld koploper, maar zal zich tijdens de winterstop op de transfermarkt moeten helden. Die conclusie trekt De Telegraaf na het wegvallen van Pantelis Hatzidiakos.

De Griek liep in de Europa League-wedstrijd tegen Partizan Belgrado een zware knieblessure op, terwijl ook collega Ron Vlaar regelmatig met blessures kampt. Léon Bergsma werd in 2018 weggehaald bij Jong Ajax, maar kwam sindsdien tot slechts 34 Eredivisie-minuten. Tegen AZ stond middenvelder Jordy Clasie noodgedwongen in het hart van de defensie.

Trainer Arne Slot luidde na de wedstrijd tegen Ajax al de noodklok en wees naar de titelconcurrent uit Amsterdam. "Zij missen ook veel spelers door blessures, maar kunnen dat opvangen met spelers die ze voor miljoenen hebben gehaald. Als wij door zo'n hoos worden geteisterd, dan moeten wij terugvallen op 'andere' spelers", wordt hij geciteerd door De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant wil Slot hier tussen neus en lippen door zeggen dat AZ zich moet versterken tijdens de winterstop, bij voorkeur in de laatste lijn.

De Telegraaf denkt dat dit een verstandig idee is. 'Wat nu als Clasie geblesseerd of geschorst raakt en Vlaar is nog steeds niet fit? Slot kan niet blíjven schuiven. Het houdt een keer op.' Een centrale verdediger die er meteen kan staan, zal echter geld kosten, maar de ochtendkrant verwacht dat AZ dit wel in huis heeft. 'Met de verwachte uitgaande transfers van komende zomer, kan Huiberts daarnaast wel een gokje wagen.'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat AZ de kampioensrace met Ajax volhouden?

(5723 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws