Aanpassingsproblemen in Moskou: 'Dan lijkt Amsterdam toch heel knus en klein'

Aanpassingsproblemen in Moskou: 'Dan lijkt Amsterdam toch heel knus en klein'

16-12-2019 10:29
42

Guus Til is nog niet tevreden over zijn eerste paar maanden bij Spartak Moskou. De aanvallend ingestelde middenvelder, die zondag afscheid nam van het AZ-publiek, heeft het gevoel dat hij zijn draai nog moet vinden in Rusland.

Als Til na afloop van AZ – Ajax (1-0) wordt gevraagd naar zijn ervaringen in Rusland reageert hij niet bijster positief. "Ik moet nog een beetje wennen, maar dat is normaal als je naar het buitenland gaat", zegt hij tegenover NH Sport. "Het is een hele andere wereld en voor mijn gevoel ook een hele andere cultuur."

Vooral de omgeving is nieuw voor Til. "Ik moet echt wennen aan de stad, die is heel groot. Vergeleken met Moskou is Amsterdam, waar ik eerst woonde, heel knus en klein. Qua voetbal kan het ook beter met de club, het gaat nog niet zoals we zouden willen. Persoonlijk is dat ook het geval."

Toch houdt de middenvelder, die vorig jaar nog matchwinner was tegen Ajax en zag hoe Myron Boadu zijn opvolger werd, hoop. "Het gaat wel steeds beter", zegt hij geruststellend. "Ik heb het gevoel dat ik steeds beter aanpas, dus het komt wel goed."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie