De Ligt wijst op 'grootste verschillen': Dat is bij Juve anders dan bij Ajax

De Ligt wijst op 'grootste verschillen': "Dat is bij Juve anders dan bij Ajax"

18-12-2019 06:56
56

Matthijs de Ligt vindt na een moeizame start steeds beter zijn draai bij Juventus. De twintigjarige verdediger heeft zich aan moeten passen, maar ziet ook genoeg overeenkomsten met zijn spel bij Ajax.

"Ook hier is het gewoon een kwestie van geen tegengoals incasseren en de opbouw van achteruit verzorgen", stelt De Ligt in het Algemeen Dagblad. "Die filosofie is hetzelfde als bij Ajax. De details zijn wel anders." Hij praat daar veel over met Gianluigi Buffon, Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini. "Als die ervaren jongens mij tips geven, ga ik ermee aan de slag. Maar het moet wel werken, niet alles werkt voor iedereen hetzelfde. Nee, voorbeelden geef ik liever niet. Je moet tegenstanders niet wijzer maken."

Wedden

Meer odds

"De grote verschillen zijn mentaal en fysiek", vervolgt de Oranje-international. "Dat is bij Juve anders dan bij Ajax. Daar moet je aan wennen en dat maakt het af en toe lastig." Vooral in het begin zocht De Ligt zijn plek in Turijn. Dat hij een paar keer hands maakte, hielp niet. "Die handsballen vielen op. Al was het soms ook ongelukkig. Ik zie ik er af en toe wel eens eentje op televisie voorbij komen die onbestraft blijft, waarbij ik dan denk 'dat was bij mij honderd procent een strafschop geweest'."