Vermoeide Tadić snakt naar winterstop: 'Teleurstelling mentaal vermoeiend'

Vermoeide Tadić snakt naar winterstop: 'Teleurstelling mentaal vermoeiend'

18-12-2019 22:04 Laatste update: 22:12
55

Dusan Tadic snakt naar de winterstop. De Ajax-aanvoerder geeft na afloop van het gewonnen bekerduel met Telstar (3-4) toe dat hij en zijn elftal toe zijn aan rust.

Tadic toont zich voor de camera van FOX Sports kritisch na het doelpuntrijke duel in Velsen-Zuid. "We moeten wel kritisch zijn, het is niet mogelijk dat we drie tegengoals krijgen, waarvan twee uit standaardsituaties." De aanvoerder van Ajax merkt dat zijn team op het tandvlees loopt. "Ik denk dat we rust nodig hebben, vooral na die shock in de Champions League. Het is duidelijk dat dat een grote teleurstelling was en dat is ook mentaal vermoeiend."

Wedden

Meer odds

Het is voor Tadic en de mede-Ajacieden zaak om tijdens de winterstop het hoofd leeg te maken. "Alles begint in je hoofd. Als je in je hoofd moe bent, ben je dat ook in de rest van je lichaam. Het is belangrijk dat we de laatste wedstrijd winnen, dan hebben we even vakantie en kunnen we ons hoofd leegmaken."

Ten slotte gaat de Serviër nog even kort in op de vraag van Jan-Joost van Gangelen, die Tadic ontevreden naar het kunstgras ziet staren. "Het is niet goed voor voetbal, dat heb ik al zo vaak gezegd. Als de Eredivisie een serieuze competitie wil zijn, hebben we normaal gras nodig. Dat is voor iedereen beter, zowel voor de spelers als de mensen die voetbal kijken. Ik hoop dat in de toekomst iedereen normaal gras heeft."