VVV heeft nieuwe hoofdtrainer binnen: De Koning maakt seizoen af in Venlo

VVV heeft nieuwe hoofdtrainer binnen: De Koning maakt seizoen af in Venlo

19-12-2019 09:09 Laatste update: 09:20
8

VVV-Venlo heeft Hans de Koning aangesteld als nieuwe trainer tot het einde van dit seizoen. De Koning volgt de ontslagen Robert Maaskant op, Jay Driessen keert terug in zijn rol als assistent in Venlo.

Dat maakt VVV donderdagochtend bekend. "Ik ben blij met de mogelijkheid die ik krijg om bij VVV-Venlo aan de slag te gaan", vertelt De Koning op de website van VVV. "Een nieuwe uitdaging voor mij bij een mooie club in de Eredivisie. Daarbij heb ik een duidelijke doelstelling meegekregen: handhaving. Daar gaan we met z’n allen naartoe werken."

Driessen keert terug naar zijn rol als assistent-trainer in Venlo en verlengt zijn contract met 2,5 jaar. Ook Mark Luijpers verlengt zijn contract. "Het feit dat Jay en Mark, beide natuurlijk al lange tijd verbonden aan de club, bijtekenen, zegt mij ook veel. Samen de schouders eronder!"

Technisch manager Stan Valckx is tevreden met de komst van De Koning. "Met De Koning hebben we een zeer ervaren trainer in huis gehaald, die weet wat het is om met een Eredivisieclub te strijden voor lijfsbehoud" , aldus Valckx. "Een duidelijke taak die we hem hebben meegegeven. Hans is zeer gemotiveerd om die uitdaging aan te gaan. We zijn dan ook verheugd dat we met hem overeenstemming hebben kunnen bereiken om als hoofdtrainer aan de slag te gaan in Venlo."