Bayern heeft geen shirt voor Coutinho: Braziliaan draagt kindermaatje

Bayern heeft geen shirt voor Coutinho: Braziliaan draagt kindermaatje

19-12-2019 18:32
37

Philippe Coutinho is één van de grootste sterren van Bayern München, maar hij speelt zijn wedstrijden in de Allianz Arena momenteel in een kindershirt. Dat meldt de officiële website van de Bundesliga.

De 27-jarige Braziliaanse spelmaker is slechts 1.71 meter lang en past niet in de 'authentieke' shirts van Bayern. Deze tenues zijn van betere kwaliteit, zijn lichter en drogen sneller. Coutinho moet zich de hele eerste seizoenshelft in de Bundesliga al tevreden stellen met een replica die ook gewoon in de fanshop van de Duitse grootmacht te koop is.

Zo schitterde de huurling van FC Barcelona onder meer in het competitieduel met Werder Bremen (6-1) van vorige week in een kindershirt, aangezien de volwassen maten te groot zijn. Overigens maakte hij in die wedstrijd drie goals en gaf hij twee assists. Veel lijkt het hem dus niet te deren.

Dat Coutinho is aangewezen op kindershirts komt doordat zijn huurtransfer pas werd afgerond, nadat Bayern de officiële shirts voor de eerste seizoenshelft had besteld bij sponsor Adidas. Na de winterstop kan Coutinho gewoon hetzelfde tricot als zijn ploeggenoten dragen.

Overigens is er voor Champions League-duels en uitwedstrijden in de Bundesliga wél een authentiek shirt beschikbaar voor de aanvallende middenvelder.