Twente-watcher slaat terug naar Verbeek: 'Ik dacht bij elke zin: sneu figuur'

Twente-watcher slaat terug naar Verbeek: 'Ik dacht bij elke zin: sneu figuur'

20-12-2019 12:09
32

Leon ten Voorde, FC Twente-watcher van TC/Tubantia, haalt hard uit naar Gertjan Verbeek. De huidige trainer van het Australische Adelaide United stak in de Voetbal International van deze week een tirade af over zijn mislukte periode in Enschede.

Verbeek haalde verwoestend uit naar Twente, waar 'iedereen dwarslag' en 'niemand wat deed'. Zijn toenmalige assistent Marino Pusic kreeg er het hardst van langs. "Ik dacht bij elke zin: wat ben je ook een sneu figuur", reageert Ten Voorde in De Ballen Verstand. "Misschien moet je wat vaker in de spiegel kijken. Niet om je haar te doen, maar vanwege zelfreflectie."

"Hij zei dat Pusic hem een mes in de rug had gestoken omdat hij het later overnam. Dat mag hij vinden. Hij gaf de Twentse jongens allemaal onderuit de zak. Die waren achterbaks. Bij de club was het één en al gekonkel. Alles was kloten, maar ik zag nergens terug van: Goh misschien heb ik ook iets niet goed had gedaan in die periode", vervolgt Ten Voorde.

Verbeek, die na vijf maanden weer vertrok uit Enschede, valt veel te verwijten, benadrukt de Twente-watcher. "Hij won maar één wedstrijd en joeg de hele werkvloer tegen zich in het harnas. Veel mensen dachten: Is dit nou de goede trainer Verbeek? Want we zien er niks van terug."