Personele problemen voor PSV: schorsing voor Dumfries en zes blessures

Personele problemen voor PSV: schorsing voor Dumfries en zes blessures

20-12-2019 16:03 Laatste update: 16:08
103

PSV moet het zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle stellen zonder een hele reeks aan potentiële basisspelers. Daar tegenover staat de terugkeer in de wedstrijdselectie van Jorrit Hendrix, die na een blessure weer fit is.

Op de website van de Eindhovenaren valt te lezen dat PSV zaterdag aan zal treden zonder de geschorste Denzel Dumfries en een zestal geblesseerden. Kostas Mitroglou, Érick Gutiérrez, Michal Sadílek, Ryan Thomas, Donyell Malen en Sam Lammers zijn allemaal niet beschikbaar voor interim-trainer Ernest Faber. De oefenmeester van PSV kan wel beschikken over de weer wedstrijdfitte Jorrit Hendrix en de jonge Tijn Daverveld, die van Jong PSV is overgeheveld.

De spelers van de Brabantse club moeten elkaar vooral positief benaderen, liet Faber weten. "De coaching (op de training, red.) was positief. Misschien soms zelfs wat overdreven, maar dat vind ik nu niet zo erg. Het is fijn om te zien dat de jongens elkaar proberen te motiveren. Het is uiteindelijk aan hen. We willen samen met de fans positief afsluiten."