'PSV-talent Madueke (17) maakt indruk in Den Bosch en kan kroon op weekend zetten'

'PSV-talent Madueke (17) maakt indruk in Den Bosch en kan kroon op weekend zetten'

20-12-2019 22:44
57

PSV-talent Noni Madueke wordt vlak voor de winterstop overladen met heuglijk nieuws. De zeventienjarige Engelsman kreeg een uitnodiging voor het winterse trainingskamp met de A-selectie, maakte vrijdag zijn eerste treffer in het betaald voetbal én zou zondag zijn debuut voor het eerste elftal kunnen maken.

Madueke debuteerde eind augustus tijdens Jong PSV-MVV en speelde vrijdagavond negentig minuten mee tegen FC Den Bosch. De Eindhovense beloften verloren met 2-1, maar Madueke fleurde zijn basisdebuut op met een doelpunt en maakte grote indruk in De Vliert. Zondag zal hij aansluiten bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal, dat de eerste seizoenshelft afsluit tegen PEC Zwolle, meldt het Eindhovens Dagblad.

De jeugdinternational van Engeland is bezig aan zijn tweede seizoen bij PSV, dat hem in 2018 losweekte van Tottenham Hotspur. Tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Apollon Limassol mocht Madueke al eens op de bank zitten bij het eerste elftal. De aanvaller verlengde afgelopen zomer zijn contract en ligt nog vast tot medio 2021.