Blind reageert op Ajax-update: 'Belangrijkste dat ik mij op dit moment goed voel'

Blind reageert op Ajax-update: 'Belangrijkste dat ik mij op dit moment goed voel'

21-12-2019 13:30
95

Ajax maakte zaterdag bekend dat bij Daley Blind een hartspierontsteking is geconstateerd. Daarom is bij de 29-jarige preventief een een subcutane ICD geplaatst. Via social media laat Blind van zich horen.

"Hallo iedereen. Ten eerste wil ik jullie bedanken voor al jullie berichten", steekt de Oranje-international van wal in zijn video-boodschap. "Daar ben ik ontzettend dankbaar voor, het heeft mij geholpen. Ten tweede: Ajax heeft zojuist een update geplaatst over mijn conditie. Het belangrijkste is dat ik mij op dit moment goed voel. Ik ga proberen zo snel mogelijk terug te komen. Ik zie jullie snel."

Blind is de afgelopen dagen uitgebreid onderzocht, nadat hij in het Champions League-duel met Valencia duizelig werd. De linkspoot speelde de wedstrijd tegen de Spanjaarden nog uit, maar hij ontbrak vervolgens in de Eredivisie-topper tegen AZ. Ook het bekertreffen met Telstar liet hij aan zich voorbij gaan.

Ajax meldt dat Blind door de ingreep niet mee op trainingskamp naar Qatar gaat. Wanneer hij weer in actie kan komen, is niet duidelijk.