De Jong steunt oud-ploeggenoot: 'Neemt niet weg dat hij naar Barça mag komen'

De Jong steunt oud-ploeggenoot: 'Neemt niet weg dat hij naar Barça mag komen'

24-12-2019 11:32
53

Frenkie de Jong blikt in een uitgebreid interview terug op zijn tijd bij Ajax en geeft aan dat de stap naar FC Barcelona geen grote was. Ook steunt de middenvelder zijn oud-ploeggenoot Matthijs de Ligt, die het de laatste weken moeilijk heeft bij Juventus.

"De laatste seconden van de halve finale tegen Spurs hebben wel lang door mijn hoofd gespookt", begint De Jong in gesprek met De Telegraaf. "De uitschakeling voelt nog steeds onrechtvaardig en onnodig. Ons goede spel en de klinkende overwinningen bij Real Madrid, Juventus en uit bij Spurs hadden we moeten bekronen met de Champions League-finale. Dán was 2019 in één woord 'Perfect' geweest, want niemand dacht dat een Nederlandse ploeg ooit nog zo ver zou kunnen komen."

De Jong steunt zijn voormalig ploeggenoot bij Ajax, Matthijs de Ligt, die de laatste weken op de bank plaats moet nemen bij Juventus. "Hij heeft de goede keuze gemaakt en doet het over het algemeen ook goed in Turijn. Het neemt niet weg dat hij over een paar jaar naar Barcelona mag komen", aldus een lachende De Jong.

Grote namen
De Nederlander vond de stap naar Barcelona meevallen. "Ik had al verwacht dat de stap van Ajax niet supergroot zou zijn. Ik weet welk niveau we vorig seizoen hebben gehaald", vervolgt hij. "Hier loopt nog meer kwaliteit, speel ik met nog grotere spelers, van wie een aantal door hun uitzonderlijke kwaliteiten natuurlijk heel bijzonder is, zoals Lionel Messi, Luis Suarez en Sergio Busquets. Ondanks die grote namen heb ik nooit getwijfeld of ik de stap wel aan zou kunnen."