Toornstra legt vinger op zere plek: 'Geen échte leider, blijven niet bij elkaar'

Toornstra legt vinger op zere plek: 'Geen échte leider, blijven niet bij elkaar'

26-12-2019 11:58
56

Het vertrek van Robin van Persie heeft grote gevolgen gehad voor Feyenoord, merkt Jens Toornstra. De middenvelder moet vaststellen dat Feyenoord – de huidige nummer vijf van de Eredivisie – dit seizoen 'geen rol van betekenis speelt'.

Van Persie beëindigde afgelopen zomer zijn rijke carrière. "Je merkt dat we nu wel een échte leider missen, iemand die op het veld het team neerzet", analyseert Toornstra in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Daardoor spelen we soms ook te wisselvallig, omdat we niet bij elkaar blijven. Dan moet er iemand opstaan die het wel probeert."

De middenvelder zou met zijn dertig jaar en zijn vier interlands iemand kunnen zijn die deze rol over kan nemen. "Zo iemand zou ik kunnen zijn. Maar dan moet ik me daarin wel ontwikkelen." Toornstra heeft de vrije val na het kampioenschap in 2017 van dichtbij meegemaakt. "Een verklaring? Had ik die maar... Tijdens het kampioensjaar valt alles op zijn plek, dat kan niet elk jaar gebeuren. Maar het gat is nu te groot, wij spelen geen rol van betekenis en dat is pijnlijk."