'Liverpool komt in zoektocht naar stand-in van Robertson bij Vitesse uit'

'Liverpool komt in zoektocht naar stand-in van Robertson bij Vitesse uit'

31-12-2019 09:55
29

Een opvallend gerucht in de Engelse boulevardmedia: Liverpool is in de zoektocht naar een stand-in voor Andrew Robertson uitgekomen bij Max Clark. De 23-jarige linksback beleeft een sterk seizoen bij Vitesse.

Clark was in de eerste seizoenshelft goed voor drie assists en één goal in zeventien optredens in de Eredivisie. De Engelsman, die eerder uitkwam voor onder meer Hull City, zou met zijn statistieken tot de top van Europa behoren. Onder meer door zijn uitmuntende voorzetten is hij bij de nodige Premier League-clubs op de radar verschenen. Onder de geïnteresseerde clubs bevindt zich dus ook Liverpool, schrijft onder meer The Mirror.

De Champions League-winnaar zoekt een back-up voor Robertson, die eveneens een verleden heeft bij Hull. Beide spelers hebben bovendien een vergelijkbare speelstijl. Clark ligt nog tot de zomer van 2021 vast bij Vitesse. De voormalig jeugdinternational van The Three Lions heeft als voordeel dat hij als 'home grown player' geldt. Volgens de boulevardkrant is de kans dan ook groot dat hij in januari terugkeert naar Engeland.