NAC neemt op Oudjaarsdag afscheid van Brood en stelt meteen interim-trainer aan

NAC neemt op Oudjaarsdag afscheid van Brood en stelt meteen interim-trainer aan

31-12-2019 11:24 Laatste update: 11:29
104

NAC heeft op Oudjaarsdag afscheid genomen van trainer Ruud Brood. De Bredase club heeft zich na negen maanden ontdaan van de 57-jarige trainer en zijn asssistent, Regilio Vrede. Brood werd in maart van dit jaar aangesteld om NAC in de Eredivisie te houden, maar slaagde daar destijds niet in.

Toch kreeg de oefenmeester het vertrouwen om de Parel van het Zuiden zo snel mogelijk weer terug naar het hoogste niveau te leiden, maar de clubleiding is niet tevreden met de resultaten. NAC staat op dit moment zesde in de Keuken Kampioen Divisie en zit in een matige fase. De Brabanders zitten wel nog in het bekertoernooi en spelen na de winterstop tegen PSV.

Ook valt op de website te lezen dat 'onvoldoende ontwikkeling op individueel en teamniveau' ten grondslag liggen aan het ontslag. "We zagen bij een te groot deel van de jonge spelersgroep het ontbreken van noodzakelijke chemie en vertrouwen", spreekt algemeen directeur Luuc Eisenga op de clubsite. "Terwijl we juist met de ontwikkeling van deze jonge talenten waarde zouden moeten creëren."

De Bredase club gaat snel op zoek naar een nieuwe trainer, zo valt er te lezen. Tot die tijd zal Willem Weijs de rol van interim-trainer op zich nemen. Weijs maakte al deel uit van de staf van Brood en zal nu de selectie tijdelijk onder zijn hoede nemen. Samen met Jelle ten Rouwelaar, die al keeperstrainer was, zal hij op het trainingskamp in Portugal voor de groep staan.