Update: 'Sparta mondeling akkoord met Zuid-Koreanen over transfer Veldwijk'

Update: 'Sparta mondeling akkoord met Zuid-Koreanen over transfer Veldwijk'

06-01-2020 23:12 Laatste update: 08-01-2020 13:36
38

Lars Veldwijk blijft bij Sparta Rotterdam. Technisch manager Henk van Stee bevestigt tegenover het AD dat de club niet meewerkt aan een transfer van de spits naar het Zuid-Koreaanse Jeonbuk Hyundai, dat serieuze belangstelling had.

Veldwijk is dit seizoen niet meer verzekerd van een basisplaats bij Sparta, waardoor een transfer deze winter een serieuze optie leek. De Rotterdammers wilden ook luisteren naar aanbiedingen voor Veldwijk, maar nu het vertrek van Halil Dervisoglu naar Brentford definitief is, staat Sparta niet meer open voor een transfer. "We willen ook voorin voldoende concurrentie hebben", aldus Van Stee in gesprek met het AD.

De Rotterdammers hoopten Dervisoglu de rest van het seizoen nog te kunnen huren van het Engelse Brentford, maar de aanvaller heeft inmiddels zijn debuut gemaakt op het tweede niveau van Engeland, waardoor die hoop is verdwenen op Het Kasteel. Daardoor lijkt Veldwijk een avontuur in Zuid-Korea te kunnen vergeten, ondanks dat hij zelf al overeenstemming had bereikt met zijn beoogde nieuwe werkgever.

"Met Ragnar Ache, Joël Piroe en Lars hebben we nu drie goede aanvallers. Aan dat aantal willen we geen concessies doen", verklaart Van Stee het standpunt van Sparta. Veldwijk komt dus alleen in aankering voor een transfer als Sparta deze winter nog een spits weet aan te trekken. De Rotterdammers hadden de pijlen gericht op het huren van AZ-spits Ferdy Druijf, maar dat wordt een lastig verhaal omdat AZ daar niet aan mee wil werken. 

Update: Lars Veldwijk is tóch op weg naar de uitgang bij Sparta. De spits heeft het trainingskamp in Spanje alweer verlaten, meldt RTV Rijnmond. Hij is onderweg naar Nederland om alsnog de transfer naar Zuid-Korea af te ronden.

Update: Veldwijk is inderdaad op weg naar een nieuwe club, meldt nu ook Sparta. De club bevestigt het nieuws van Rijnmond dat de spits weer terug is naar Nederland. Sparta meldt niet dat het om Jeonbuk Hyundai gaat, maar dat is wel aannemelijk. 

Update: Lars Veldwijk gaat Sparta naar alle waarschijnlijkheid verlaten. Algemeen Dagblad-journalist Dennis van Bergen meldt op Twitter dat Sparta mondeling akkoord is over een transfer van Veldwijk. Het papierwerk moet nog wel worden afgerond.