Janssen waarschuwt 'onmisbare' Oranje-international: 'Ik heb het filmpje gezien'

Janssen waarschuwt 'onmisbare' Oranje-international: 'Ik heb het filmpje gezien'

08-01-2020 14:30
28

Theo Janssen houdt geen rekening met Memphis Depay op het EK van komende zomer. De sterspeler van het Nederlands elftal liep in december een kruisbandblessure op en werkt inmiddels hard aan zijn herstel.

Janssen, zelf ook eens het slachtoffer van een gescheurde kruisband, baalt tegenover VTBL als een stekker van het slechte Oranje-nieuws. "Samen met Van Dijk, Frenkie en Georginio Wijnaldum is Memphis onmisbaar voor Oranje. Ja, ik heb het filmpje gezien waarin hij alweer bezig is in de sportschool. Dat is overigens niet zo gek hoor, na zestien dagen. Het wordt een ander verhaal als je op volle snelheid en met kracht moet draaien en kappen."

"Ik moet toegeven dat Memphis wel een soepele tred heeft. Dat zie je niet na elke kruisbandoperatie", vervolgt de oud-international. "Het lijkt er heel erg op dat hij er alles aan doet om er toch te staan tijdens het EK. In mijn ogen neemt hij daarmee een enorm risico. Het is beter om er meer tijd voor te nemen, dan overhaast weer op het veld te gaan staan. Natuurlijk is het in het verleden ook wel eens goed gegaan, maar ik ben bang dat het funest kan zijn voor de rest van zijn loopbaan."

Janssen weet wel wie Memphis kan vervangen, nu ook Donyell Malen een vraagteken is voor het EK. "Als Memphis het toch niet redt, zou ik met Myron Boadu in de spits gaan spelen. Geef hem het vertrouwen! Wie weet wordt het dan toch een mooi toernooi."