Transferperikelen voor Jonker: 'Niet voor niets van Arsenal naar Barça gegaan'

Transferperikelen voor Jonker: 'Niet voor niets van Arsenal naar Barça gegaan'

Gepubliceerd: vrijdag 10 januari 2020 om 20:24vr 10-01-2020 om 20:24

Laatste update: vrijdag 10 januari 2020 om 20:35vr 10-01-2020 om 20:35

Telstar-trainer Andries Jonker moet het vrijdagavond tegen FC Eindhoven stellen zonder Marcus McGuane. De twintigjarige Engelsman verblijft momenteel in zijn geboorteland vanwege transferperikelen.

Jonker en de zijnen hebben McGuane – dit seizoen goed voor één goal en drie assists in veertien Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden – toestemming gegeven om gesprekken te voeren. "Hij staat in de belangstelling van een aantal clubs uit de Premier League en het Championship", beaamt Jonker in gesprek met FOX Sports. "Ik denk dat we hem de kans moeten geven om daar in gesprek te gaan."

De voormalig hoofd jeugdopleidingen van Arsenal weet dat McGuane er goed op staat in Engeland. "Hij staat in Engeland bekend als een toptalent, hij is niet voor niets ooit van Arsenal naar FC Barcelona gegaan. Daar is hij op het verkeerde spoor terecht gekomen, maar hij heeft zelf het initiatief genomen om bij Telstar te spelen. En hij heeft met name in de laatste weken voortreffelijk gespeeld. Ja, die Engelsen hebben daar natuurlijk een oog op: Engels talent in het buitenland."

De Witte Leeuwen trapten om 20.00 uur zonder McGuane af tegen FC Eindhoven en schoten uit de startblokken. Elayis Tavsan verzorgde de eerste Keuken Kampioen Divisie-treffer van het kalenderjaar.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws