Voltreffer Mathijsen in Tilburg: Goede verdedigers herkennen goede verdedigers

Voltreffer Mathijsen in Tilburg: "Goede verdedigers herkennen goede verdedigers"

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 08:37ma 20-01-2020 om 08:37

Laatste update: maandag 20 januari 2020 om 08:42ma 20-01-2020 om 08:42

Sebastien Holmén behoort dit seizoen tot een van de smaakmakers van Willem II. De centrale verdediger voelt zich in Tilburg als een vis in het water.

Joris Mathijsen haalde de Zweed in de zomer van 2019 transfervrij naar de Eredivisie en de komst van de centrale verdediger blijkt een schot in de roos."Goede verdedigers herkennen nu eenmaal goede verdedigers", vindt de technisch directeur. Holmén vormt samen met aanvoerder Jordens Peters een sterk centraal duo. De Zweed voelt zich volledig thuis in de Eredisivie. "Ik verlangde in Rusland naar een competitie waar aanvallend voetbal werd gespeeld. Daarom komen Scandinavische voetballers hier zo graag naar toe", legt hij uit aan De Telegraaf.

Holmén speelde drie jaar voor Dinamo Moskou, maar kon nooit écht zijn draai vinden. "Ik had kunnen bijtekenen, maar ik vond het voetbal eigenlijk maar niks." Dat is nu wel anders, want de Zweed voelt zich heerlijk in Tilburg. "Zowel binnen als buiten het veld. Binnen het veld had ik met Jordens Peters gelijk een klik, buiten de lijnen voelde Willem II ook als thuiskomen. De club lijkt veel op mijn oude club Elfsborg, het is er één grote familie."

Binnen de eigen kringen kreeg Holmén vaak het verwijt dat de stap naar Willem II een achteruitgang is, maar daar wil hij niets van weten. "Voor mij is het een prima stap gebleken. Ik voetbal weer met plezier en speel beter dan ik de laatste twee seizoenen in Rusland heb gedaan. Als ik blijf spelen zoals ik nu doe, dan verdien ik een kans in de Zweedse EK-selectie", besluit hij hoopvol.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws