'Populariteit Ajax speelt Spakenburg in de kaart: tonnen voor tweededivisionist'

'Populariteit Ajax speelt Spakenburg in de kaart: tonnen voor tweededivisionist'

Gepubliceerd: donderdag 23 januari 2020 om 07:37do 23-01-2020 om 07:37

Hoewel Spakenburg kansloos met 7-0 verloor van Ajax, kan de penningmeester van de tweededivisionist met een goed gevoel terugkijken op het bekerduel in de Johan Cruijff Arena. De kas van de semiprofs wordt flink gespekt.

Waar Spakenburg na de loting tegen Ajax op ongeveer een ton hoopte, krijgt het zo goed als zeker het dubbele, meldt De Telegraaf. De populariteit van Ajax speelt de nummer negen van de Tweede Divisie in de kaart. De Amsterdammers wisten zelfs woensdag het stadion volledig te vullen en verkochten ruim 52.000 kaartjes.

De reglementen van de KNVB schrijven voor dat de recette, na aftrek van de kosten, door beide clubs wordt gedeeld. Ajax is weliswaar een fors bedrag kwijt aan de huur van de Arena en aan de inzet van stewards, maar Spakenburg krijgt desondanks bijna het dubbele van het bedrag waar op was gerekend.

Ajax verkocht alle kaarten via de eigen website, weet de ochtendkrant. Doordat geen gebruik werd gemaakt van andere sites, hoeft er ook geen commissie te worden betaald. Daar profiteert Spakenburg ook weer van.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws