'Ik heb mijn twijfels over hoe goed Frenkie de Jong speelt bij FC Barcelona'

'Ik heb mijn twijfels over hoe goed Frenkie de Jong speelt bij FC Barcelona'

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 07:15ma 27-01-2020 om 07:15

Ruud Gullit is kritisch op Frenkie de Jong. De middenvelder van FC Barcelona speelt lang niet zo goed als de verhalen doen geloven, stelt de oud-international bij Rondo.

Barça ging zaterdag in Mestalla kansloos onderuit tegen Valencia (2-0) en De Jong speelde een slechte wedstrijd. "Er zijn veel verhalen hoe geweldig Frenkie wel niet speelt in Barcelona en ik heb daar mijn twijfels over", reageert Gullit. "Ik vind hem echt niet goed spelen en ik denk dat hij veel beter kan."

De Jong speelt als een routinier, vindt de oud-international. "Hij komt een balletje halen, maakt een schijnbeweging. Dan tikt hij hem weer naar links of naar rechts, er gebeurt verder niets. Ik zeg dit eigenlijk ook alleen maar omdat ik weet dat hij beter kan. Frenkie moet beter spelen, het is niet goed genoeg. Hij is een beetje de ideale schoonzoon, het is allemaal geweldig. Maar ik heb het niet gezien."

"Ik wil het vertrouwen geven, want het is heerlijk om te kijken als hij aan de bal is. Maar ik kijk naar het resultaat. Als de passes alleen terug of breed gaan, heb je er niks aan. Er zijn momenten dat wanneer het écht moet, hij het wel doet. Dan denk ik: wat een geweldige voetballer. Maar ik heb het te weinig gezien", besluit Gullit.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws