Siem de Jong: 'Dan is de kans groter dat je blijft staan, dus dat is frustrerend'

Siem de Jong: 'Dan is de kans groter dat je blijft staan, dus dat is frustrerend'

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 15:32ma 27-01-2020 om 15:32

Siem de Jong kan zich voorstellen dat mensen liever jonge spelers in de basis van Ajax zien dan zijn eigen persoon, maar doet wel zijn uiterste best om zich te laten zien. De ervaren middenvelder kon tegen FC Groningen (2-1 nederlaag) echter niet het verschil maken.

Siem de Jong was op de positie achter de aanvallers de vervanger van de geblesseerde Hakim Ziyech. "Als je dan in de basis komt moet je zo'n wedstrijd winnen, omdat je weet dat de kans dan groter wordt dat je blijft staan", laat De Jong weten voor de camera van Voetbal International. "Het is frustrerend dat je jezelf niet kan laten zien en je niet wint. Daar baal ik van."

Veel voetbalvolgers vinden dat Ajax-trainer Erik ten Hag de voorkeur moet geven aan jonge talenten. "Ik krijg die kritiek niet allemaal mee, maar ik snap wel dat mensen hopen dat er talenten bij Ajax mogen spelen", legt De Jong uit. "Ik ben zelf ooit ook zo begonnen. Maar ik blijf hard werken aan mezelf om de trainer te laten zien dat ik sterker word. Ik weet waar ik op dit moment sta, maar ik weet ook hoe er over wordt gedacht."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws