Trainer Gall in China: 'Aantal gewonden en doden verdubbelt elke dag'

Trainer Gall in China: 'Aantal gewonden en doden verdubbelt elke dag'

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 14:34di 28-01-2020 om 14:34

Laatste update: dinsdag 28 januari 2020 om 19:26di 28-01-2020 om 19:26

Joop Gall maakt zich zorgen om zijn gezondheid vanwege het coronavirus. De 56-jarige oefenmeester werkt voor een voetbalschool in het Chinese Henan. Dat is een buurprovincie van Hubei, waarin de miljoenenstad Wuhan ligt.

Gall is er niet gerust op. "Het aantal gewonden en doden verdubbelt elke dag. De regio waar het allemaal om draait, Wuhan, grenst aan de provincie Henan. Daar werk ik. Dan hebben we het over een afstand van 1000 kilometer. Dat klinkt ver, maar het komt wel dichtbij, hoor", laat hij weten aan VTBL.

De oud-trainer van FC Emmen en Go Ahead Eagles gaat woensdag in gesprek met de directie van zijn club. Hij overweegt China te verlaten, maar dat is zo makkelijk nog niet. "Ik zit in een WeChat-groepje met zo'n 500 andere expats. Een groot deel daarvan overweegt het land te verlaten, maar als ik de ticketprijzen zie, dan worden die elke dag drie keer zo duur. Dus als ik weg wil, kan dat misschien wel helemaal niet."

Gall reisde dinsdag per trein van Shaghai, waar hij met zijn ploeg deel zou nemen aan een toernooi, terug naar Zhengzhou. "Toen ik in Shanghai was, ging Disney dicht. Maar je ziet steeds meer dingen sluiten. Toen zei ik al wel tegen onze Spaanse keeperstrainer: misschien moeten we toch eens gaan kijken of we weg kunnen."

"Het is allemaal heel spannend, beangstigend, want je wilt je gezondheid niet in gevaar brengen", besluit Gall.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Super League (China)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws